Užitečné odkazy

Spolehlivá firma

sf palec


LED

LED dioda je dioda emitující světlo - polovodičový světelný zdroj.
Využití je v mnoha technických zařízeních jako signálky a stále více jako funkční úsporné osvětlení pro řadu firem a domácností. Z technického hlediska se jedná o elektrickou polovodičovou součástku obsahující přechod P-N.
Pokud porovnáváme klasické diody právě s technologií LED diod , liší se ve spektru vyzařovaného světla. (světlo viditelné, infra popřípadě UV)
Z technologie LED diod vyplývá, že nelze přímo emitovat bílé světlo. Jedná se obvykle o kombinaci tří čipů, jejiž mísením je dosahováno vjemu bílého světla. Některé LED diody emitují světlo modré, část tohoto světla je přímo na čipu s luminoforem transformována na žluté světlo a díky mísení barev vzniká dojem bílého světla.
Toto světlo se nejvíce využíváno v kancelářských a nákupních centrech, kde brání efektu unavených očí. Jiné druhy LED diod emitují ultrafialové záření, které je na čipu ihned transformováno na záření bílé.
Obrovskou výhodou LED diod je to, že na rozdíl od jiných světelných zdrojů, jako doutnavky, výbojky, žárovky, pracují s mnohem menšími nároky na proud a napětí a tak stávají neocenitelnou úsporou pro domácnosti. Z toho vyplývá i jejich následné využité v displejích a jejich kombinací tedy kombinací základních barev modré, zelené a červené lze tak vytvořit obrazovku s dostupností kompletní barevné palety.
Konstrukčně obsahují LED diody součástku, v níž je implementovaný čip nebo kombinace čipů s požadovanými optickými vlastnostmi se vyrábějí bodové i plošné s konkrétním vyzařovacím úhlem. Nevýhodou je teplota , při špatném chlazení čipů se přehřívají a tím se přeruší jejich proudový obvod . zapojení LED diod je v čipu sério-paralelní (podobně jako zener. dioda).

 

Dotazník

Vyplňte nám dotazník a my Vám zašleme indikativní nabídku regulátoru, který optimálně odpovídá Vašim potřebám. Součástí indikativní nabídky je orientační informace o úspoře a vyjádření návratnosti Vaší investice.

xls icon

Novinky

Energetický audit

Náš regulátor 6ERS-C L-05 instalovaný v soustavě veřejného osvětlení na Škrétově ulici v Brně byl posouzen z pohledu úsporného efektu energetickým auditem. Kompletní auditní zprávu naleznete v sekci Certifikace, případně si ji můžete stáhnout zde.

Novinky

Regulace diodových svítidel

Věděli jste o tom, že společnost ERAM spol. s r.o. úspěšně vyvinula vlastní systém regulace pro diodová svítidla? V této oblasti disponujeme díky vlastnímu vývoji patentovanou technologií, která efektivně snižuje náklady na provoz diodových svítidel. Přestože diody znamenají principiální úsporu oproti ostatním běžným světelným zdrojům, dokážeme vhodnou instalací našich předřadníků dosáhnout dalších úspor. Kompletní informace naleznete zde.

Doporučujeme

helios-tag-cz